Traktorer, mejetærskere, dyrkningsmaskiner, anhængere og alt til landbruget

Guide til køb af brugt traktor

Komplet guide til køb af din næste brugte traktor

Traktorer er ikke billige, det er et velkendt faktum af en helt ny John Deere traktor koster et godt stykke over kr. 200.000. I disse tider med økonomiske vanskeligheder for erhvervsdrivende som landmænd og entreprenører, er det værd at vende dig opmærksomhed med markedet for brugte traktorer.

For en nybegynder kan det at købe en brugt traktor vise sig, at være en skræmmende og svær beslutning. Her er nogle enkle spørgsmål som kan hjælpe dig fremover med, ikke kun at definerer hvad du køber, men også spare mange penge gennem hele processen.

  • For det første, hvad vil du bruge dine brugte traktor til? Forskellene mellem at bruge en traktor til at pløje en mark eller klippe en helt hektar med meterlangt græs, kan synes ubetydelig, men i virkeligheden har det stor betydning.

Som køber af en brugt traktor skal du være specifik. Hvilken slags terræn vil traktoren primært bliver brugt til? For eksempel vil en traktor der skal bruges på ler underlag eller stejle bakker havde brug for flere kræfter end andre traktorer. Som en tommelfingerregel har en traktor brug for 15 hestekræfter pr plovskær til at kunne yde en tilfredsstillende pløjning. En traktor med flere redskaber skal have en mere kraftfuld motor, det kommer selvfølgelig ofte an på redskaberne og arbejdsopgaverne der kan varierer.

Hvis du ikke kun af ny på markedet for brugte traktorer, men også landbruget er det klogt at købe en traktor først og derefter købe tilbehør og redskaber baseret på hvor kraftfuld din traktor er. Dette fører til næste spørgsmål du skal spørge dig selv når du skal købe en brugt traktor.

  • Hvilken slags maskiner eller redskaber vil din traktoren skulle håndtere? Dobbelt fjernbetjent hydrauliske tilkoblinger er en nødvendighed for de fleste redskaber. Kraftudtag er også noget, som ikke bør forbigås. En traktor uden kraftudtag burde ikke engang overvejes.

Årsagen til at kraftudtag (Power Take-off, PTO) er så afgørende, er at det giver traktorens motor en lettere forbindelse til redskaber og udstyr gennem drivaksel systemet. Et 540 rpm (omdrejninger per minut) PTO system er det mest udbredte på markedet, men det bliver fortsat mere almindeligt, at benytte en 1.000 rpm PTO, da flere og flere redskaber kræver flere kræfter.

Et direkte hydrauliksystem er en fantastisk egenskab for en frontlæsser, da det giver mulighed for mere hydraulisk kontrol, når koblingen er koblet ud.
Hvilket type tilkobling du vælger er også vigtig, men dog ikke afgørende, da man altid kan afmontere en tilkobling efter at traktoren er købt. En tre-punkts tilkobling er den bedste løsning for et alsidigt og allround behov.

Guide til køb af brugt traktor - Fendt Farmer traktor

Brugt Fendt Farmer traktor

Kendskab til mærke og model af den brugte traktor du overvejer, at købe vil altid spille en stor rolle, såvel som alderen på traktoren. Selvom alder ikke bør være afskrækkende, det er vigtigt at undersøge forholdene inden købet. Forskellige traktor modeller, mærker og årgange kan have været taget ud af produktion, hvilket kan betyde at enkelte reservedele ikke er tilgængelige mere. Dette kan bliver kostbart i fremtiden hvis uheldet er ude og du står over for reparationer.

  • Hvor skal jeg lede efterbrugte traktorer? Brugte traktorer kan findes på forskellige landbrugsauktioner, med de fleste af auktioner gælder det, at når traktoren er budt, er det din. Nogle “gode tilbud” kan vise sig at være for gode til at være sandt, så uanset om traktoren ser ud til at være i strålende stand eller rent faktisk er i forfærdelig stand er traktoren din.

Du kan også købe gennem en forhandler der normalt er en meget pålidelig måde at minimere risikoen på når du køber brugt. Omkostninger er generelt høje, men der er ofte mulighed for finansiering som kan være en stor fordel hvis traktoren koster mere end hvad du har råd til kontant. Husk på at en højere pris når du køber traktoren gør det mere tilbøjelig for dig at få en højere pris når du eventuelt sælger traktoren igen.

De mest pålidelige mellemstore traktorer på markedet lige nu, fremstilles af Massey Ferguson og White, og kan tilbyde dig det mest realistiske bud på et kvalificeret brugtkøb på en stramt budget. Er budgettet lidt større kan du selvfølgelig frit vælge blandt de mange kvalitets traktorer fra blandt andre New Holland, Case, Claas og mange flere.

  • Endelig traktorens stand, hvilken stand er traktoren i? En brugt traktor kan have behov for let reparation der ved første øjekast kan synes som en billig løsning, men i det lange løb kan det ende med at koste dig enorme summer tid og penge at løse problemet.

Ting du skal holde øje med:
Glider koblingen ?
Viser rammen tegn på svejsning eller reparationer?
Kommer der røg fra motoren?
Hvilken tilstand er dækkene i? Er der en ordentlig mængde dækmønster?
Er der tegn på unormale motorlyde eller olielækager?

Med denne rådgivning burde du være klædt bedre på og bør være godt på vej til at købe din først brugte traktor.

Skrevet efter rådgivning af Mascus.dk – Verdens største online markedsplads for brugte maskiner.

Reklamer

One response

  1. Erik Jensen

    Endnu er ynkelig side, med en ulidelig gang indholdsløs ævl og tomgangssnak. Absolut ingen brugbare facts eller brugbare oplysninger. Ren spam og cloaking…

    28. oktober 2017 kl. 23:12

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s